Een leven lang plezier: Kind & hond cursus!

Ontdek de unieke band tussen kind en hond

Tijdens een cursus voor kind en hond

Educatief en vol met plezier!

Ontdek de unieke band tussen kind en hond tijdens de ‘Kind met Hond Cursus’. De cursus biedt een leerzame en leuke ervaring voor zowel kinderen als honden en zelfs voor de ouders. Tijdens de cursus ontvangen zowel eigenaren als kinderen waardevolle hand-outs, waardoor ze de opgedane kennis kunnen versterken en in de praktijk kunnen brengen.

Veiligheid en verantwoordelijkheid staan centraal in de ‘Kind met Hond Cursus’. Het belang van veilig spel wordt uitgelegd waarna jullie als de kinderen kennis maken met verschillende manieren van veilig spelen. Daarnaast leer je als ouder zijnde wanneer en hoe je moet ingrijpen. Waar moet je alert op zijn? En wat zijn verstandige keuzes? Wat kan wel en wat kan niet?


Dat en meer leren jullie allemaal in de Kind met hondcursus!

De Kind met Hond Cursus zit boordevol leuke en educatieve activiteiten. Van spannende spelletjes tot buitenlessen met een parcours, er zijn allerlei mogelijkheden om kinderen te laten kennismaken met de wereld van honden en hun gedrag. Kinderen leren hun hond begrijpen door te kijken naar de hond, zodat de kinderen leren zien wat wij als volwassenen zien. Door actief bezig te zijn met hun hond, leren kinderen niet alleen hoe ze hun hond beter kunnen begrijpen, maar ontwikkelen ze ook belangrijke vaardigheden zoals geduld, empathie en verantwoordelijkheid.

Zusje en Kynai, de hond, zitten samen, afbeelding van kind en hond cursus van Dog Dimension

Training is niet alleen wat je leert, maar ook hoe je het leert

Wist jij al dat..

Kinderen die een hond hebben vaak meer zelfvertrouwen en sociale vaardigheden hebben.

Dit komt doordat ze met de hond leren omgaan, spelen en communiceren. Door te praten tegen de hond verbeteren zij hun taalvaardigheid. Kinderen met honden leren delen en wachten op hun beurt.

Door kinderen te betrekken bij de verzorging van de huishond leren zij verantwoordelijk te zijn en creëren een gevoel van zorgzaamheid. 

Tijdens de kind met hondcursus

Het is belangrijk voor zowel het kind als de hond om te leren begrijpen. Dat is waarom alles duidelijk uitgelegd moet worden en bevestiging aan het kind gevraagd moet worden, of zij het wel echt begrijpen.

Tijdens de kind met hond cursus zal ik enerzijds veel uitleggen aan het kind en anderzijds vragen of de kinderen begrijpen waarom wij of onze honden bepaalde dingen doen. 

Bij het hebben van een hond hoort ook zijn verzorging. Hoe pak je dit aan? Waarom moeten zijn nagels wel geknipt en die van de buurhond niet? Waarom lopen we eigenlijk een paar keer per dag buiten rond samen met de hond? 

Al deze dingen kunnen zowel praktisch als theoretisch meegenomen worden tijdens de kind met hond cursus!

Misschien ook leuk!

Een meisje speelt met een Beagle hond in de tuin - kind met hond cursus Dog Dimension

Individuele puppycursus

Leer je omgaan met typische puppypraktijken, over normaal hondengedrag en krijg inzicht in hondentaal en leer je de subtiele signalen van je pup te begrijpen. Maar nog belangrijker, Leer wat jullie nodig hebben!

Berner Sennenhond belonen - Puber-hondencursus Dog Dimension

Puber-hondencursus

8 individuele lessen, aan huis. Op geleide van wat jij en je puber het hardst nodig hebben en waar jullie tegenaan lopen. Met de puber-hondencursus zorg jij er voor dat je iemand achter de hand hebt voor als jij het even echt niet meer weet.

Hond doet neuswerk op heuvel -Dog Dimension mini-cursus neuswerk

Mini-cursus Neuswerk

Ontdek de verborgen talenten van je trouwe viervoeter met een mini-cursus neuswerk. Zoeken naar verborgen voorwerpen of het volgen van een geurspoor. Je zult versteld staan van de nauwkeurigheid van je hond!

Stel een vraag
1
Stel je vraag via de chat
Dog Dimension
Hoi 🙋‍♀️
Waar ben je precies naar op zoek?