Kennismaken

Dog Dimension is als hondenschool aan huis ontstaan door Kynai. Wat ik me namelijk goed besef is dat hoe wij ons leven leven, niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Ik wil anderen helpen, in hun eigen omgeving, bij problemen oplossen waar zij tegenaan lopen. Leren hoe je van elke dag een feest, vol plezier, maken kunt. Leren evenwicht te vinden in ontspannen uitrusten met je hond en leuke activiteiten ondernemen met je hond.

Waarom ik startte met Dog Dimension

Met de start van Dog Dimension wil ik iedereen de kans geven om thuis en/of in eigen omgeving te kunnen leren, met en over je hond. De oefeningen die je in cursus leert op een afgesloten veld, zijn immers niet altijd even makkelijk toepasbaar te maken op jouw omgeving. Iemand die jou kan leren wat voor jouw hond nodig is om andere honden op straat met rust kan passeren, of hoe je opwinding bij binnenkomst van visite kan oplossen, kan dan een hele verademing zijn.

Of ik alleen bij “probleem” situaties wil komen helpen? Zeker niet! Ik kan oprecht genieten van ieder stapje verder vooruit in de weg naar succes met mijn cursisten. Enthousiast sta ik iedere week weer opnieuw verschillende groepen les te geven, het geeft me energie. Tevreden kan ik om me heen kijken als ik zie dat eigenaar en hond steeds wat verder komen, zelfs als het niet helemaal lukt. Mensen lachen en hebben plezier, daar gaat het om.
Wil dat niet altijd lukken, blijven lachen? Geen zorgen, dan help ik je graag! Ik mag graag zeggen dat het leven met een hond meer als een spelletje, of beter gezegd, feestje gezien moeten worden. Hoe? Bijvoorbeeld door een muilkorf te zien als een feestneus! Door Dog Dimension te starten kan ik nog meer tijd besteden aan mijn grootste passie, namelijk mensen en hun honden helpen in datgeen waar zij mij nodig hebben.

Wat mij bezig gehouden heeft

Hondentraining - Les geven als Kynoloisch instructeur - Dog Dimension

Sinds Kynai in mijn leven is gekomen, heb ik mij compleet gestort op leren over honden. Zo ben ik begonnen door af en toe met een uitlaatservice mee te gaan. Ondertussen startte ik een Mbo-opleiding dierverzorging, waarvoor ik 2 jaar stage heb gelopen bij een fokker- en Hondentrimsalon.

Na mijn opleiding ben ik gestart aan mijn Kynologisch Instructeur opleiding aan de Martin Gaus academie, waar ik mijn certificaat “EHBO voor honden” heb gehaald. Tegelijkertijd heb ik een nieuwe stage gestart bij het Molosser Training Center, waar ik uiteindelijk ook bijna 2,5 jaar elke zaterdag met heel veel plezier heb gewerkt. Tijdens werk bij het M.T.C. heb ik ontzettend veel mogen leren over de Molossers, Kuddebewakers en Bull-type Terriërs. Hier heb ik enorm veel kennis en ervaring opgedaan over deze rassen. Ik heb hier lesgegeven onder de voorwaarden van Kynologisch Instructeur V.I.P. (Veiligheid, Interventie en Preventie).

 

Hoe ik tegen het leven met een hond aankijk?

“Een hond is een hond, toch?” 

Nou, ja je hebt gelijk maar nee eigenlijk heb je het ook niet helemaal goed.

Natuurlijk is een hond een hond, maar er zijn verschillende honden, de een gefokt om met de jagers mee op pad te gaan en de ander om huis en haard te bewaken. Als je dit zo leest, lees je direct al behoorlijke verschillen. Een hond die ontstaan is om kuddes te bewaken voor de aanval van een roofdier zal niet de eigenschappen hebben die de veedrijvers wel meedragen. De gezelschapshond zal voldoening halen uit de dingen waar een Terriër te kort komt. Dat klinkt wel logisch toch?

Duizenden jaren fokselectie hebben ervoor gezorgd dat er een tal aan rassen is ontstaan, in eerste instantie om het werk waar zij voor nodig waren, zo goed mogelijk uit te kunnen voeren. Er zijn bepaalde eigenschappen die bij een ras horen, die waren nodig bij het werk wat ze deden. Het is namelijk niet handig als de kuddebewaker, zelf de kudde begint te drijven.

Een hond van het ras Amerikaanse Pit-Bull Terriër met een muis in zijn mond. Kenmerkend voor Terriërs en hun ras eigenschappen.

Ondanks dat deze eigenschappen vandaag de dag misschien niet meer bij alle hondenrassen zo sterk aanwezig zijn als wat ze waren toen wij ze nog nodig hadden bij allerlei taken, verdwenen zijn ze zeker niet. En als deze eigenschappen bij het ras horen, hoort een eigenaar zich hier bewust van te zijn. Niet alleen omdat het voor veiligheid zorgen kan, maar ook omdat het hebben van eigenschappen samengaat met de behoeftes die een hond heeft en hoe er met de hond wordt omgegaan.

Geen zorgen als je dat lastig vindt. Ik kan je namelijk helpen met de kennis op te doen over het ras dat jij hebt, helpen in het vervullen van de behoeftes die bij het ras horen. Ik kan je helpen bij het leren omgaan met de eigenschappen die bij het ras van jouw hond passen. Zo kun jij je hond nog beter leert begrijpen en jullie nog meer plezier hebben samen.

Stel een vraag
1
Stel je vraag via de chat
Dog Dimension
Hoi 🙋‍♀️
Waar ben je precies naar op zoek?