6 Tips voor zindelijkheidstraining

1. Routine, structuur en regelmaat bij zindelijkheidstraining

Het zijn de sleutelwoorden bij het zindelijk maken (en opvoeden) van je pup. Het is belangrijk om vaste tijden aan te houden waarop jouw pup naar buiten mag om zijn behoefte te doen. Welke vaste momenten je kunt aanhouden?

➝ Direct na het spelen
➝ Direct na het wakker worden
➝ Direct na het eten
➝ Ongeveer elke 2 uur even naar buiten

2. Een vaste plek voor je pup’s behoeften

Neem je pup altijd mee naar hetzelfde plekje om zijn behoefte te doen. Zeker in het begin wanneer alles nog nieuw en spannend is, helpt het je pup zich veilig te voelen. Plus, zo leren ze nog sneller wat de bedoeling is van het naar buiten gaan.

3. Leer je pup zijn signalen herkennen

Zindelijkheidstrainingstips voor puppy's - Artikel - Dog Dimension

Wat de signalen zijn dat je pup een behoefte moet doen? Dit zijn voorbeelden van signalen die je kunt signaleren, je hoeft niet alles te zien. Vaak zie je maar één of twee signalen.

➝ Wanneer hij onrustig begint te worden en/of begint te drentelen
➝ Wanneer hij aan de grond gaat snuffelen
➝ Zodra hij door zijn hurken gaat!
➝ Als hij begint te piepen/blaffen
➝ Wanneer hij je blijft aanstaren

4. Maak een feestje van de zindelijkheidstraining!

Beloon hem als hij zijn behoefte buiten doet! Met veel lof, zo enthousiast als je kunt en zelfs met wat lekkers. Elke keer weer. Dit zal hem aanmoedigen het gedrag te herhalen.

5. Heb geduld voor je puppy

Beloon hem als hij zijn behoefte buiten doet! Met veel lof, zo enthousiast als je kunt en zelfs met wat lekkers. Elke keer weer. Dit zal hem aanmoedigen het gedrag te herhalen.

6. Puppy’s hebben ongelukjes

Straffen, corrigeren en zelfs mopperen zijn uit den boze! Dit zal het proces alleen maar vertragen en je pup zal zeker niet begrijpen waarom jij zo lelijk doet, wat niet bevorderlijk is voor zijn vertrouwen in jou als eigenaar. Zindelijkheidstraining is een belangrijk onderdeel van de opvoeding van jouw puppy en vereist toewijding en consistentie van jou als eigenaar.
Ze zijn nog jong en je moet ze wel de kans geven om te leren dat ze hun behoeften buiten doen.

En vergeet ook niet, omdat pup’s zo jong zijn, hebben ze zeker nog niet altijd volledige controle over hun blaas. Eigenlijk net als bij kleine kinderen tijdens het zindelijk worden. Soms dan kunnen ze er oprecht niets aan doen, het gebeurde gewoon zonder dat zij daar enige invloed op hadden! Dit zie je voornamelijk als er visite binnen komt, waarbij er vreugde, drukte, enthousiasme en noem het maar op, bij komt kijken. Bij al die vreugde letten ze even niet zo goed op hun blaas en dan is het al te laat.

Het is belangrijk om geduldig te blijven en je pup niet te straffen voor een ongelukje. Dit kan ervoor zorgen dat je pup angstig wordt en het zindelijkheidstrainingsproces vertraagt. Blijf positief en geef je pup de tijd om te leren.

Zindelijkheidstraining is een belangrijk onderdeel van de opvoeding van jouw puppy en vereist toewijding en consistentie van de eigenaar.

Wel of geen puppy-pads gebruiken?

Hoewel puppy-pads handig kunnen lijken bij zindelijkheidstraining, zitten er ook nadelen aan. Dat is wel iets om je bewust van te zijn.

De puppypads kunnen, vooral als ze in huis liggen, je kleine pup in de war brengen. De pads in huis kunnen je pup het idee geven dat ze hun behoefte binnen horen te doen, wat eigenlijk het tegenovergestelde is van wat je wilt bereiken. Je kunt beter naar buiten met je pup, zodat hij daar zijn behoefte kan doen.

Je pup kan afhankelijk worden van de puppy pads. Puppy pads creëren een kunstmatige toiletomgeving die niet overeenkomt met de buitenwereld. Dit kan leiden tot afhankelijkheid van de pads, waardoor je pup minder geneigd is om buiten te plassen en een voorkeur kan gaan creëren voor de specifieke ondergrond van een puppypad. Zelfs als ze al wel eens hun behoeften buiten doen of gedaan hebben.

Kun je wel wat hulp gebruiken bij de opvoeding van je pup?
Schrijf je dan direct in voor de puppycursus
en ervaar zelf het succes van een cursus aan huis!

Vond je dit leuk om te lezen?

Delen op facebook
Delen op pinterest
Delen op whats app

Laat een reactie achter

Stel een vraag
1
Stel je vraag via de chat
Dog Dimension
Hoi 🙋‍♀️
Waar ben je precies naar op zoek?