De laatste voorbereidingen voor de nieuwe pup!

Nog een weekje, en dan mogen we eindelijk onze nieuwe pup ophalen! En ondanks dat ik super enthousiast ben, ben ik ook wel een beetje zenuwachtig hoor.

We moesten best een stukje rijden voor de pup, de fokker woont namelijk helemaal onderin Nederland. En met de werkzaamheden op de snelwegen deden we er nog veel langer over. Maar dat mocht de pret niet drukken, we zijn 2 keer wezen kijken bij Chevy voor we hem mee naar huis namen.
Het was best even spannend hoor, welke pup het zou worden. Ik had aan de hand van de eerste paar foto’s die ik in de eerste 3 weken van de fokkers kreeg al wel een pupje op het oog. En mijn grote voorkeur is en blijft toch altijd wel een reu.

De tweede keer dat we gingen kijken bij de puppy’s, vroeg de fokker welke pup wij wouden. Zelf wou ze ook graag een reu namelijk. Wat een spanning al die weken zeg! Maar er viel een last van mijn schouders toen wij Chev aanwezen en zij een andere Reu wou houden.

Puppyshoppen! Wat hebben we eigenlijk nodig?

We hebben natuurlijk van Kynai nog redelijk wat spul in huis. Alhoewel ik wel moet toegeven dat het lastig is om in te schatten wat ik daar nog van kan gebruiken. Kynai was al volwassen en voor een Stafford een beste reus met zijn 38,5 kg en 60 cm schoft. Daar kan zo’n kleine puppy niet tegenop.. En de Kong van Kynai? Die kan denk ik ook maar beter even blijven wachten tot het weer zijn tijd is. Maar een kong hebben we natuurlijk wel hard nodig..

Daar kwam ik tot de conclusie dat ik beter kon gaan zitten met pen en papier, alles opschrijven wat we nog nodig hebben voor de kleine pup.

Een checklist voor benodigdheden voor de pup

Dus ik ga eerst eens rustig zitten om een lijstje proberen te maken. Heel goed nadenken.. Speelgoed, dat sowieso! kleiner, lichter puppyspeelgoed. Oh en een bench! Zeker niet vergeten! En bij voorkeur liever meerdere benches, dat is makkelijker als alles blijven slepen. En ik wil hekjes in de kamer! Dat is zo handig als je je pup niet alleen maar in de bench zelf wilt leggen, maar hij wel zijn rust nodig heeft. Zo heeft hij meer ruimte, hier kun je ook water en eten neerzetten en evt. als hij wakker is wat speeltjes inleggen. En, misschien nog wel het grootste voordeel.. Het voorkomt dat je constant achter je pup aan door huis rent, omdat hij weer iets te pakken heeft. Net zo makkelijk dus, en het scheelt een enorme hoop werk, neem dat maar van me aan.

Waterbakken en voerbakken! Die heb ik ook zeker nog nodig! Ik heb al een hele verzameling van een stuk of 10 RVS bakken, wat schrokbakken en zelfs speelgoed waar voer in kan. En op het moment dat ik de bakken er bij pak besef ik me dat dit toch veel te groot is voor een kleine pup.. Ook maar op het lijstje dan..

Oh en voer! We moeten zeker niet vergeten om eten voor hem te bestellen! Dat zeggende, we moeten ook weer een hele hoop zachte trainingssnoepjes inslaan. Het liefst verschillende, zo kunnen we afwisselen en wordt het lekkers niet zo snel ‘saai’ voor de pup.

Terwijl ik de kasten doorga om te kijken wat we eigenlijk al hebben, kom ik niet alleen tot de conclusie dat Kynai best wel verwend was, maar ook dat één van de laatste dingen die we tekort komen dekentjes zijn. Oh daar was Kynai dol op, lekker knus en zacht. Dan was het goed. En toch schrijf ik het op mijn lijstje, voor Chevy wil ik wat nieuws. De vrouwen onder ons zullen het wel begrijpen denk ik (:

De geweldig slimme tip van mijn buurvrouw!

Mijn buurvrouw gaf me nog een super waardevolle tip, koop puppypads! Niet om de pup zindelijk mee te maken, maar mocht hij last krijgen van wagenziekte, kun je het makkelijk opruimen en zo bij de benzinepomp weggooien. Goh! Nog nooit aan gedacht eigenlijk, maar wat een geweldig goed idee!

Dus voor iedereen, onthoud de tip goed voor als je zelf weer een pup gaat ophalen of met een wagenzieke puppy de weg op moet.

En de terugreis dan?

Ineens kom je tot de vraag, hoe gaan we de pup eigenlijk mee naar huis nemen?

Chips! Daar heb ik eigenlijk nog helemaal niet over na gedacht. Ik was zo druk met het bedenken wat we nodig hadden, dat ik het belangrijkste stukje gewoon vergeet! Oops..
Nu moet ik eerlijk toegeven, toen de fokker kort voor het ophalen nog een foto stuurde waarop ik zag hoe klein hij nog is, vroeg ik me ook even af hoe ik hem mee kon nemen. Voor wie mij kent weet wel dat er in mijn auto geen kennel of reisbench past en dat Kynai altijd op ‘zijn’ achterbank heeft gezeten, in zijn ‘hangmat’. Dat kan nu niet met zo’n kleine pup, die gaat de hele achterbank over (tenminste, dat is hoe ik het voor me zie).
Uiteindelijk heb ik de fokker maar gevraagd hoe de pup het beste mee kon nemen.

Dan moet het shoppen voor de nieuwe pup nog beginnen…

Aangezien mijn vriend gewoon alle dagen werkt, zijn we een week voordat we Chevy konden ophalen al naar de winkels gegaan om onze checklist aan puppyspullen aan te schaffen. Zo zouden we ook nog iets kunnen vergeten en tijd hebben om het als nog op tijd in huis te halen.

Nu ben ik al niet goed in keuzes maken en dan zijn er zoveel dierenwinkels in de omgeving waar je heen kunt! En buiten de dierenwinkels om kun je bij veel andere winkels ook spullen voor je hond halen. Jeetje zeg.. Waar we in welke volgorde heen gingen heb ik dus maar aan mijn vriend overgelaten. Dan heeft hij ook wat bedacht, toch?

Eenmaal in de dierenwinkels zie ik het aanbod, oh ik begrijp al die mensen die hun eerste pup hebben wel! En nu begrijp ik ook waarom het aanschaffen van goed materiaal soms niet helemaal goed gaat! Ik sta met een heel ander oog te kijken als voorheen, toen kwam ik voor hele andere dingen en wist ik wat ik nodig had van welk merk en welke soort. Maar nu sta ik bij de Kong voerballen en weet ik oprecht niet welk formaat ik het beste meenemen kan..

Ik sta bij de trainingsvoertjes en kauwmaterialen, goh, kauwmaterialen zijn ook inderdaad wel een must trouwens! Ik kijk mijn vriend aan met een groter bot in mijn handen dan hem.. Hij heeft gelijk, we nemen die kleinere mee! Daar zitten er ook een aantal van in een verpakking dus dan kunnen we ook even vooruit. Maar het trainingsvoer dan? Ik kan niet door het zakje heen kijken en zien hoe groot het is, lastig hoor..

Ik geef het toe, dit stukje was ik even vergeten. Hoe moeilijk het kan zijn om in een dierenwinkel te staan met zo ontzettend veel keuze. Ook ik zie door de bomen het bos even niet meer hoor..

Gelukkig was ik met mijn vriend en zijn we nog voor sluiting de deur weer uit gegaan (:

Alles in huis klaarmaken voor de nieuwe puppy

Een paar dagen voor Chevy kwam heb ik de bench er maar bij gepakt, die stond tijdelijk even in de schuur te wachten tot het zo ver was. Dus de opgevouwen bench naar binnen en eens zien hoe we hem gaan neerzetten. Al gauw blijkt dat hoe ik het in eerste instantie in mijn hoofd had, helemaal niet past. Natuurlijk past dat niet. Ik ben een vrouw..

Na heel wat geworstel, niet omdat ik niet weet hoe ik hem uitvouw, maar omdat ik best klein ben en de bench best groot is, stond hij dan eindelijk. Klaar voor mijn vriend om hem ‘s avonds nog weer op te vouwen en in de schuur te zetten. Eerst een anti-slip matje halen die er onder kan, ik wil niet dat mijn vloer beschadigd.

Gestuntel met de bench in elkaar zetten

En daar kwam het leukste moment van de week! Een dag voor Chevy kwam zou mijn vriend de bench weer opzetten. Nu moet ik ook wel zeggen dat Kynai al een jaar oud was toen we samen kwamen en hij zelf nooit eerder een pup heeft gehad. Dat kan ik hem natuurlijk ook niet kwalijk nemen. Maar om je vriend, die altijd handig is, met de bench op de kop te zien stuntelen is natuurlijk ontzettend grappig.

Uiteindelijk heeft hij het wel voor elkaar gekregen hoor. De bench, met verkleiner (want ja, een grote bench voor een kleine pup maakt het zindelijk worden alleen maar lastiger tijdens het zindelijk maken) en hekjes staan klaar voor Chevy om gebruik van te maken!

Liever een lijstje met aangeraasde artikelen?

Vul je e-mail in en ontvang de puppy wishlist direct in jouw postvak!

Puppy wishlist download
Stel jouw vraag
1
Stel je vraag via de chat
Dog Dimension
Hoi 🙋‍♀️
Waar ben je precies naar op zoek?